Ontmoet je familie tijdens een massage

Zomer

Maak het zomer voor jezelf

Ruim op wat je in de weg ligt

Bewaar wat je dierbaar is

en nooit verliezen wilt

Doe weg wat je kwijt wilt

en niet meer nodig hebt

Maak het zomer in jezelf

Ruim op waar je mee zit

geef ruimte aan wat je wel aankan

Vergeet even wat je niet kunt

en denk aan wat je goed hebt gedaan

Maak het zomer in jezelf

om voluit te leven.

Wim Polak

6 juni 2005

 

Het is altijd leuk om te merken dat, vrij snel nadat iemand binnen is, de ruimte zich vult met vrienden, familie, leraren, leidinggevenden, collega’s, liefdes…

Ze komen voorbij omdat jij onderdeel bent van een systeem.

 

Soms is het zinvol om specifiek contact te maken met jouw familiesysteem. Bijvoorbeeld wanneer je merkt dat je op bepaalde vlakken niet in je kracht staat of vooruit komt. Dat kan met een opstelling, maar ook met een massage. Je (voor)ouders hebben namelijk fysiek en energetisch een plek in jouw lichaam.

 

We zijn allemaal onderhevig aan donkere en lichte energieën en het is de kunst en soms een uitdaging om hier op een lichte en creatieve manier mee om te gaan. Kinderen resoneren op de energie van ~ en spiegelen hun ouders. Datgene wat we graag bij onszelf en onze kinderen zien, wordt bevestigd. Echter wanneer we ons niet bewust zijn van onze eigen schaduw, dan (h)erkennen we deze ook niet bij onze kinderen.

 

Om liefde te ontvangen, dissociëren kinderen zich ook weer van bepaalde delen in zichzelf. En zo wordt dat wat onbewust is, van generatie op generatie doorgegeven. Dit manifesteert zich in het (volwassen) kind als een gevoel van leegte, onrust of soms zelfs als fysieke pijn.

 

Bovendien kan het kind hierdoor ook de liefde, gaven en talenten van de (voor)ouders niet meer optimaal ontvangen. Maar het goede nieuws is dat je je bewust kunt worden van datgene wat er niet mocht zijn. Op het moment dat de pijn voelbaar en helder wordt, verandert de energiestroom rondom het onderwerp dat bij jou speelt en kunnen blokkades verzachten of zelfs oplossen.

 

Hierdoor komt de kracht en wijsheid van je voorouders weer tot jouw beschikking. Regelmatig maak ik mee dat er een opa of oma verschijnt tijdens een systemische massage. Vaak als brengers van een inspirerende boodschap. Zij hebben meer afstand tot jou en in de meeste gevallen was je minder afhankelijk van hen dan van je ouders. Daarom is het meestal makkelijker om via hen je verbinding met het grotere geheel te zien en te voelen. Hun levensenergie en kracht ~ en dus ook die van je ouders ~ kan weer vrij door je heen stromen, wanneer je alles aanneemt. Het gewenste en ongewenste. Dit brengt niet alleen een verzachting in jou teweeg, maar in je hele systeem.

 

Dus deze alvast voor de lente...maak het zomer in jezelf en voel de zomer in de ander :-)

 

Wil je meer weten over de invloed van je familiesysteem, lees dan het boek 'De Fontein, vind je plek' van 'Els van Steijn.

 

Bij mij ben je welkom voor een fysiek 'familie- onderzoek' en vele andere vormen van verbinden met jezelf.