Mijn lichaam vertelt me onomwonden hoe het met me is, mits ik me ervoor openstel. Dit heb ik de laatste jaren ervaren via haptonomie, meditatie en een stilteretraite. Door de stilte op te zoeken en te luisteren naar mijn lichaam, kwam het masseren op mijn pad, ik vind het magisch om te doen.

 

Zelf lig ik regelmatig op de massagetafel en vind de werking te vergelijken met die van een wandeling, mooi concert of meditatie. De natuur, de muziek en de stilte werken in eerste instantie ontspannend, net als de aanraking van een massage. Hierdoor komen sluimerende gedachten, emoties en overtuigingen aan het licht, om vervolgens plaats te maken voor een lichter gevoel of een inzicht.

 

Door af te stemmen op mijn gevoel, word ik bewust van gedachten en emoties die komen en gaan en tegelijkertijd zie

ik ze in perspectief. Er ontstaat elke keer opnieuw speelruimte om de dingen bij te stellen of anders te doen. Vanuit overtuiging of een idee, maar daarbij voel ik nu ook of iets de bedoeling is. Dit geeft me veel rust, energie en veerkracht. Dit wens ik iedereen toe.

 

Inmiddels ben ik gediplomeerd Holos Masseur en voor mijn professionele ontwikkeling volg ik de vervolgopleiding voor Massagetherapie aan de Holos Academie in Utrecht.

 

Ik ont-moet je graag!