De masseur

Mijn lichaam vertelt me onomwonden hoe het met me is, mits ik me ervoor openstel. Dit heb ik de laatste jaren ervaren via haptonomie, meditatie en een stilteretraite. Door de stilte op te zoeken en te luisteren naar mijn lichaam, kwam het masseren op mijn pad. Mensen masseren vind ik magisch.

 

Ik werk vanuit de holistische visie. Dit betekent dat ik ervan uitga dat lichaam en geest met elkaar verbonden zijn. Als masseur raak ik via je lichaam ook je emoties, gedachten en overtuigingen aan. Deze beïnvloeden hoe je in je vel zit en andersom. Een fysieke of psychische klacht zie ik als een deel in jou dat om aandacht vraagt. Ik masseer je rustig en aandachtig, zodat jij kunt voelen wat het precies is dat jouw aandacht nodig heeft. Als je hiervan bewust bent, kun je keuzes maken die jouw welzijn ondersteunen. Dit is natuurlijk niet alleen prettig voor jou, maar ook voor je omgeving.

 

Tijdens een sessie nodig ik je uit met mijn handen, soms met vragen, te voelen hoe het op dat moment met je is. Dit doe ik heel rustig en met onverdeelde aandacht, zodat jij je kunt verbinden met jouw eigen lichaamswijsheid. Inmiddels ben ik gediplomeerd Holos Masseur en voor mijn professionele ontwikkeling volg ik de vervolgopleiding voor Massagetherapie aan de Holos Academie in Utrecht.

 


'De grootste veranderingen gebeuren als je stopt te geloven dat je zou moeten veranderen.'