Mijn naam is Anneke (1980).

Na gewerkt te hebben in het onderwijs en in de theatersector heb ik sinds 2016 mijn praktijk voor holistische massage in Utrecht. Daarnaast volg ik de opleiding tot massagetherapeut aan de Holos Academie in Utrecht.

 

Altijd ben ik in geweest voor nieuwe avonturen en die kwamen ook op mijn pad. Alleen beleefde ik die lange tijd als een wandelend hoofd, mijn gevoel deed niet echt mee.

 

Wat gebeurtenissen met me deden, daar was ik me nauwelijks van bewust. Ik was vooral bezig met wat een ander of ikzelf ergens van vond.

 

Dat dit zo was ben ik me pas gaan realiseren toen in 2013 mijn dochter werd geboren. Vanaf dat moment ging ik me echt verbinden met mijn lichaam en met mijn gevoelswereld. Zo blij als ik met haar was, zo ontevreden was ik met mezelf. Terwijl ik wilde voorleven dat het leven goed is en om van te genieten. Deze depressie kon ik aan mezelf niet ‘verantwoorden’. Dat geeft wel aan hoe ver van huis ik was.

 

Het enige dat erop zat, was nog dieper voelen. Alle ideeën over mezelf loslaten, zodat ik vanbinnen weer wakker kon worden. Alles voelen wat er nog te voelen was, zodat ik steeds dichter bij de kern kon komen. Aan den lijve mocht ik ondervinden dat ik hier altijd op kan terugvallen. Vanuit deze afstemming op de essentie ervaar ik rust en kan ik mezelf en anderen beter zien. Ook de inspiratie om te gaan masseren kwam vanuit deze afstemming. Het bleek datgene wat ik nodig had om mezelf terug te vinden. En bovendien bleek ik het goed aan anderen te kunnen geven.

  

Ik ervaar het als een opluchting dat ik nu steeds vaker simpelweg kan ervaren wat er is. En dat ik van daaruit in beweging kan komen. Daar heb ik ruimte voor nodig. Steeds weer even inchecken. Mezelf dit te gunnen voelt vrij en geborgen tegelijk. Blij ben ik dat ik in mijn werk deze ervaring mag doorgeven.