Lichaamsbeleving & bewustzijn

Via je lichaam kun je je bewustzijn verruimen, waardoor je steeds meer afgestemd raakt op je natuur. Hierdoor kunnen klachten verminderen en worden voorkomen. Je ervaart meer energie, rust, helderheid en kracht.

 

Je lichaam vertelt je de hele dag door hoe het met je is: fysiek, mentaal, emotioneel en op zielsniveau. Bij alles wat er gebeurt, geeft je lichaam subtiel en direct feedback. En als die reacties vrij door je heen stromen voel je je verbonden met jezelf en je omgeving. Ze maken dat je in staat bent je te uiten en je grenzen aan te geven.

 

Overmatig denken, doen of afleiding zoeken is vaak een signaal dat er een blokkade zit in de onderstroom. Veel energie gaat dan onbewust naar het ‘niet voelen’. Hierdoor raakt je systeem verstoord en ontstaan klachten. Spanning en klachten proberen je ergens bewust van te maken, van iets in jou dat nog niet (h)erkend is.

 

Holistische massage laat je onder de oppervlakte voelen. Voelen is eenvoudig, maar ook een uitdaging in een druk leven. Er is stilte voor nodig. Door zorgvuldig af te stemmen en alles te verwelkomen, creëren we een veilige omgeving. Wat kunnen we nog meer ontdekken met betrekking tot je klacht? Komen er beelden bij je naar boven? Nieuwe inzichten kunnen je invallen. Wat je denkt is maar een klein stukje, met heel je 'wezen' weet je meer. Al voelend kom je dichterbij de essentie. Hierdoor kunnen blokkades in beweging komen en kun je weer vrij (mee)bewegen, in plaats van reageren vanuit automatismen. Eenmaal bewust, kun je jezelf hier steeds weer aan herinneren. Zo word je meer aanwezig en open voor het moment.

 

De massage is afgestemd op jou, in het moment. Ik maak gebruik van bewustwordingsoefeningen en diverse massages, waaronder energetische massage, klassieke massage, holistic pulsing, voetreflex- en bindweefselmassage.