Bij Loosdrecht

'Als dit Ierland was

zou ik beter kijken.'

K. Schippers 

 

Lichaamsbeleving & bewustzijn

Via je lichaam kun je je bewustzijn verruimen, waardoor je steeds meer afgestemd raakt op je ware natuur. Hierdoor kunnen klachten verminderen en worden voorkomen. Je ervaart meer energie, rust, helderheid en kracht.

 

Je lichaam vertelt je de hele dag door hoe het met je is: fysiek, mentaal, emotioneel en op zielsniveau. Bij alles wat er gebeurt, geeft je lichaam subtiel en direct feedback. En als die reacties vrij door je heen stromen voel je je verbonden met jezelf en je omgeving. Ze maken dat je in staat bent je te uiten en je grenzen aan te geven.

 

Overmatig denken, doen of afleiding zoeken is vaak een signaal dat er een blokkade zit in de onderstroom. Veel energie gaat dan onbewust naar het ‘niet voelen’. Hierdoor raakt je systeem verstoord en ontstaan klachten. Spanning en klachten proberen je ergens bewust van te maken, van iets in jou dat nog niet (h)erkend is.

 

Holistische massage laat je onder de oppervlakte voelen. Voelen is eenvoudig, maar ook een uitdaging in een druk leven. Er is stilte voor nodig. Door zorgvuldig af te stemmen en alles te verwelkomen, creëren we een veilige omgeving. Wat kunnen we nog meer ontdekken met betrekking tot je klacht? Komen er beelden bij je naar boven? Nieuwe inzichten kunnen je invallen. Wat je denkt is maar een klein stukje, met heel je 'wezen' weet je meer. Al voelend kom je dichterbij de essentie. Hierdoor kunnen blokkades in beweging komen en kun je weer vrij (mee)bewegen, in plaats van reageren vanuit automatismen. Eenmaal bewust, kun je jezelf hier steeds weer aan herinneren. Zo word je meer aanwezig en open voor het moment.

 

De massage is afgestemd op jou, in het moment. Ik maak gebruik van bewustwordingsoefeningen en diverse massages, waaronder energetische massage, klassieke massage, holistic pulsing, voetreflex- en bindweefselmassage.

 

 

'Een massage van Anneke kan mij meer vertellen dan duizend woorden. Ongeveer eens per maand gun ik er mezelf één. Het denken gaat naar de achtergrond en het lichaam en het voelen krijgen alle aandacht. Het werkt voor mij goed om regelmatig te gaan. Zo kan ik mijn ervaringen op tafel integreren in mijn dagelijks leven en hebben de massages een duurzaam effect. Voor mij is het de perfecte vorm van onderhoud van het voelen en luisteren naar je lichaam.'

Marlous van Gastel, 39 jr


'Met de behoefte aan zachte aanraking kwam ik op een 

winterochtend bij Anneke. Ze stelde de vragen die er toe

deden en masseerde me op de plaatsen waar dat helend

was. Het was een fijne eerste kennismaking!'

Wilma te Velde