Je lichaam vertelt je de hele dag door hoe het met je is: fysiek, mentaal, emotioneel en op zielsniveau. Bij alles wat er gebeurt, geeft je lichaam subtiel en direct feedback. Wanneer die reacties vrij door je heen stromen voel je je verbonden met jezelf en je omgeving. Ze maken dat je in staat bent je te uiten en je grenzen aan te geven. Overmatig denken, doen of afleiding zoeken is vaak een teken dat er een blokkade zit in de onderstroom. Veel energie gaat dan onbewust naar het ‘niet voelen’. Hierdoor raakt je systeem verstoord en ontstaan klachten. Spanning en klachten proberen je bewust te maken van iets in jou dat nog niet (h)erkend is.

 

Holistische massage laat je onder de oppervlakte voelen. Eenvoudig, maar soms een uitdaging in een druk leven. Er is stilte voor nodig. Door zorgvuldig af te stemmen en alles te verwelkomen, creëren we een veilige omgeving. Wat kun je nog meer ontdekken? Wat je denkt is maar een klein stukje, van binnen weet je meer. Al voelend kom je dichterbij de essentie. Hierdoor komen blokkades in beweging en kun je weer vrij (mee)bewegen. Eenmaal bewust, kun je jezelf hier steeds weer aan herinneren. Zo word je meer aanwezig en open voor het moment.

 

Ik maak gebruik van bewustwordingsoefeningen en diverse massages, waaronder energetische massage, klassieke massage, holistic pulsing, voetreflex- bindweefsel- en chakramassage.