preventief

Je regelmatig laten masseren is heel gezond. Het stimuleert de bloedsomloop, helpt afvalstoffen afvoeren, maakt spieren soepeler en stimuleert de aanmaak van o.a. de gelukshormonen oxytocine en serotonine, waardoor je ontspant. Dit alles bevordert het zelfhelend vermogen van je lichaam, terwijl jij ligt te genieten.

  

bij klachten

Als denken, doen en voelen in dienst van elkaar staan en in balans zijn ga je - niet alleen fysiek - soepel door het leven.

 

Van deze drie-eenheid heeft het voelen de langste aanlooptijd nodig, daarom schiet het er makkelijk bij in. De balans schiet te ver door naar denken en/of doen, waardoor je een belangrijk deel van je ervaring misloopt. De rustige aanraking tijdens een holistische massage brengt je weer met het voelen in contact. Hoe stiller je wordt, hoe opmerkzamer voor de vaak subtiele signalen van je lichaam. In tegenstelling tot je verstand, kan je lichaam je niet voor de gek houden. Als je de tijd neemt en je je openstelt, dan leer je de taal van je lichaam anders verstaan. Alles wat je erin opmerkt, zegt iets over waar jij nu staat. Tijdens de massage is er aandacht voor waar het soepel aanvoelt en waar het moeiteloos stroomt en waar het stagneert of gespannen is: daar liggen vaak je mogelijkheden om te groeien. Ik nodig je uit om in een veilige omgeving te onderzoeken wat in jou er gevoeld wil worden. Alles is welkom.

 

Er zijn veel redenen om een massage te boeken, denk aan:

  • stress en burn-out
  • je hebt pijn
  • (onverklaarbare) psychische of fysieke klachten
  • je bent het contact met je gevoel kwijt
  • je wilt tot jezelf komen
  • je wilt ontspannen